dissabte, 17 de juliol del 2010

I per fi Myanmar...

Hola a tots!
qui ho anava a dir!! però aquí em trobeu un altre cop, apurant les poques hores que em queden per iniciar un nou repte, un nou viatge, una nova aventura... Com molt bé diu el títol d’aquest POST, I per fi Myanmar... Per tots és sabut l’especial sentiment i sensacions que sempre m’ha aportat Àsia. De fet, fa dos anys, quan vaig viatjar a Thailàndia i Cambodja, he de dir que la meva idea principal sempre havia estat Myanmar.
És cert que Tailàndia, tot i ser un país molt i molt autèntic, està molt preparat i acostumat al turisme. I pel contrari, Myanmar, degut al seu regim dictatorial ( del qual evidentment no hi estic d’acord i em repateja haver de deixar-hi diners ) està molt tancat al turisme. Per aquesta raó i degut a les revoltes i manifestacions contra al règim que hi va haver per part dels monjos budistes l’any 2008 van fer que renunciés a anar-hi.
Degut a aquest règim i per a moltes altres raons, la gent no està acostumada a veure estrangers i tothom diu que l’experiència de visitar aquest país i sobretot, el contacte amb la gent de Myanmar és inoblidable. Així que aquí em trobo, amb la motxilla carregada d’il•lusions i amb unes ganes terribles de viure de nou aquesta experiència que per a mi és tant important i m’omple tant com és viatjar, conèixer i gaudir de noves cultures. De ben segur que tornaré amb les energies renovades, els ulls brillants i una gran il•lusió per explicar-vos totes les experiències viscudes durant el viatge.
He de dir però, que pel que sembla, a Myanmar tot el tema comunicacions està molt complicat. De fet, he arribat a llegir que pràcticament no hi ha cobertura en tot el país i que accedir a internet no és tan fàcil com en altres països. Però jo no m’ho acabo de creure i estic segur que en algun moment, en algun poble o en algun Guesthouse tindré l’oportunitat de connectar-me i encara que sigui, escriure quatre ratlles de com em va tot i per on paro.
De segur que a Bangkok, el meu primer dia d’escala, podré connectar-me i escriure que he arribat bé, per Myanmar, ja veuré el que em trobo. Ara que anomeno Bangkok, quines ganes que tinc de tornar-hi! tot i que arribaré al voltant de les 15:30 PM i que el vol a Yangon del dia següent el tinc les 7:00 del matí, estic desitjant trepitjar i passejar encara que sigui una petita estona, per aquest meravellós país com és Thailàndia i la seva capital.
I poc més a dir, ara miraré d’anar-me’n a dormi per a descansar tot el que pugui ( que mirant les hores que son, serà ben poc... ) i demà al matí, aixecar-me ben aviat i preparar-me la motxilla. Si! Ja ho se! Ja l’hauria de tenir preparada i demà podria apurar una mica més l’hora d’aixecar-me. Però per varies raons que no venen al cas, encara no me l’he pogut preparar i demà al matí tot seran presses i nervis per no deixar-me res. Però això també forma part del viatge! i en la mesura que pugui miraré de gaudir pensant que en poques ( o moltes... ) hores em trobaré de nou davant de la calor sufocant d’Àsia XD
Fins ben aviat!