diumenge, 24 de juliol del 2011

Tulum – Palenque – San Cristobal de las casas – Cañon del Sumidero

Hola de nou!

us escric des del preciós poblet San Cristobal de las Casas a l'estat de Chiapas des del que serà molt probablement el meu últim post des de Mèxic, el proper ja serà des de Guatemala! us comento breument el que hem fet aquests dos últims dies.

Al dia següent de Chichen Itzá, ens varem aixecar més o menys a la mateixa hora, però aquest cop el dia estava força núbol. Així que varem esmorzar i per sort va deixar de ploure i va començar a sortir el solet. Com que no sabiem molt be que fer varem decidir visitar un altre cenote, aquest cop el Gran Cenote de Tulum. La veritat és que de gran només te el nom, ja que és força més petit que el cenote dos ojos, però s'ha de dir que també era molt i molt maco. El problema és que varem llogar l'equip snorkeling amb l'al·lot inclós però realment no feia falta. Just al moment de sortir del cenote es va tornar a posar a ploure, però per sort no va durar gaire i varem decidir marxar ja que els mosquits ens estaven matan! Com que començava a surtir el sol i ja eren a prop de la 13 varem dir d'anar a la platja Mariachi de Tulum i ja fe temps i dinar al chiringuito del primer dia. Pero tot just varem deixar les tovalloles que va començar a ploure un altre cop. Així que varem haver d'anar al chiringuito a que parés i ja vam començar a prendre unes chelas fins que va tornar a parar i ja vam dinar a la platja. La idea era anar a Eskazel una platja que és reserva natural però ja ens va fe pal i com va començar a sortir el sol varem decidir quedar-nos a la platja banyant-nos i prenent el solet.

Cap a les 18:30 varem retirar a l'hostal per dutxar-nos, descansar una miqueta i preparar la motxi ja que a les 23:50 haviem d'agafar el bus cap a Palenque. Varem sopar i fer una mica de temps fins agafar el bus que en 10 hores ens havia de portar a Palenque. Tot s'ha de dir que el bus era molt comode, pero haig de dir que el viatge es va fe força dur, sobre les 10 del matí varem arribar al poble de Palenque i allà varem haver d’agafar un colectivo que ens portés a les ruines. El problema es que anavem amb les motxis grans! Però per sort les varem poder deixar a l’entrade de les ruines i varem començar la visita. Les ruines son espectaculars!! I molt i molt ben conservades, però feia un sol, una calor i una humitat horrible!!! A més, sense poder dutxar-nos després de tot el viatge jajajaja! Després de prop més de 2 hores de visita varem agafar les motxis de nou, un colectivo fins al centre de Palenque per dinar i a les 16:45 varem agafar un bus que ens va portar a San Cristobal de las Casas. El viatge va durar una mica més de 5 hores i varem arribar sobre les 22:30, imagineu-vos, molt i molt cansats de tot el tute del viatge. Varem agafar un colectivo fins al zócalo del poblet i d’allí fins la posada on va estar el Jose l’any passat. Varem deixar les coses, una dutxeta ràpida i ja varem contractar el tour per el dia següent ( o sigui avui ) que ens havia de portar fins el Cañon del Sumidero.

Per sort varem poder fer-ho tot i ja vam sortir a fer una petita volta per fer una mica de contacte amb el poble i a sopar uns tacos que ja teniem gana. Després de sopar varem anar a fer una chela al bar Revolución que es un bar pro-zapatista on par dels ingressos i totes les propines van per als zapatistes i que el Jose tenia moltes ganes de tornar. Ens varem fotre un mojito ell i un jack daniells amb cola jo i ens varem flipar doncs arribavem a l’hostal passades les 2 de la matinada!! El problema era que el tour d’avui sortia a les 9 del matí així que imagineu-vos com estavem de petats aquest matí, no hem dormit gens! A més després del tute dels viatges en bus!! Però com a campions ens hem aixecat i ja hem agafar un bus que en 1 hora ens ha portat al poble de Chiapa de Corzo, d’on des d’allí hem agafat una barca que ens ha portat per tot el Cañon del Sumidero. El cañon es tracta d’una sèrie de montanyes separades per un riu, el segon més gran i importat de Mèxic i el més important de l’estat de Chiapas que s’ha generat per una falla geològica natural. En el riu i les muntanyes i viu tot una sèrie de fauna com cocodrils!! Que n’hem vist un munt!! Tot tipus d’aus, micos aranya, etc... la veritat és que m’ha agradat moltíssim i m’ha recordat molt a les muntanyes de les platges de Tailandia. Les muntanyes en el seu punt més alt arribem als mil metres! Ara pujaré una foto per a que us feu una idea. Després del tour hem fet una petita vista al poble de Chiapa de Cozo i sobre les 15 hem arribat a Sanb Cris. Allí hem anat a dinar a un restaurant de menjar típic de Chiapas com la sopa de pan i el cochito ( asado de cerdo ) i per la tarda ens hem dedicat a voltar i passejar pel poble. La veritat és que te un encant especial i és realment molt maco. Veure a la gent indígena al mercat venen tot tipus d’artesania, les seves esglesies que per la nit s’il·luminent, realment encantador.

Ah! I també hem aprofitat per contractar el tour per demà per visitar els poblats indígenes de San Juan Chamula i Zinacantan. A més a més també hem contractat un bus que a les 23 surt de San Cris i arriba a Palenque sobre les 4 de la matinada i a les 6 de la matinada agafem un bus des de Palenque que ens porta ja a Flores a Guatemala!!!! Ara per internet mirarem de reservar un hostal a les ruines de Tikal i demà ja mirarem d’agafar un bus que ens porti de Flores a les ruines maies de Tikal!!! Les més importants i més ben conservades de Guatemala, enmig de la jungla i voltades de tot tipus de fauna i flora!!! Serà un dia molt i molt dur al igual del viatge, però tinc unes ganes!!!

Així que com us he dit al principi, el propre post ja des de Guatemalaaaaaaaaa!!!! Perdoneu les faltes i els accents, peò aquest teclat va fatal!

Una forta abraçada i petons per tots macos!!!